De Stichting

Landgoed IJsselvliedt ligt in Gelderland bij Wezep, nabij de A28 onder de rook van Zwolle. Het landgoed behoort tot de erfenis van de in 1948 overleden mr. J.P. graaf Van Limburg Stirum. Hij was getrouwd met jonkvrouw C.M.R. van Sminia. Zij hadden geen kinderen. Hij heeft het landgoed ondergebracht in een Stichting, de Stichting IJsselvliedt. De Stichting IJsselvliedt heeft als voornaamste taak het landgoed in stand te houden. De inkomsten uit de exploitatie van het landgoed komen enerzijds ten goede aan deze instandhouding en anderzijds aan zaken van maatschappelijk nut. Zo worden elk jaar een aantal goede doelen ondersteund.

Meer lezen

Het Landgoed

Het grote huis wordt gebruikt door de Stichting Groepshotel IJsselvliedt. Deze Stichting organiseert daar bijzondere vakantieweken voor mensen voor wie het lastig of onmogelijk is om zelfstandig op vakantie te gaan. Op die manier wordt het huis goed benut en krijgen de gasten de gelegenheid te genieten van het landgoed.

Het particuliere landgoed IJsselvliedt wordt beheerd door een bestuur, een beperkt aantal medewerkers en enthousiaste vrijwilligers. De inzet van al deze mensen maakt landgoed IJsselvliedt tot een parel in de regio. Een parel die gekoesterd mag worden.

Meer lezen

Filmimpressie van IJsselvliedt

gemaakt door Albert SpeelmanCopyright | Stichting IJsselvliedt       Creatie | Eye & Image